اخبار و مقالات

اهمیت میان ‌وعده‌ در سالمندان

اهمیت میان ‌وعده‌ در سالمندان

بسیاری از سالمندان برخلاف دوران جوانی که عادت داشتند روزی سه وعده غذای اصلی مصرف کنند، تمام وعده‌های غذایی‌شان را میان وعده تشکیل می دهد و فقط یک بار در روز وعده غذایی اصلی را مصرف می ‌کنند. محققان می ‌گویند مصرف میان ‌وعده برای سالمندان خوب است و کالری دریافتی سالمندان را به مقدار کافی به آنان می ‌رساند.

بررسی حدود ۲۰۰۰ سالمند ۶۵ ساله و مسن‌تر نشان می‌ دهد افرادی که به مقدار کافی میان ‌وعده مصرف می ‌کنند و در عین حال در معرض کاهش وزن و تغذیه نامناسب و ناکافی قرار دارند، کالری کافی را به بدن ‌شان می ‌رسانند. میان ‌وعده حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی بیشتر است.

پژوهشگران بر این باورند که عوامل متعددی مانند مشکلات بهداشتی، مصرف دارو و تغییرات حس چشایی ممکن است به کاهش اشتها و کاهش وزن منجر شود. مردان ۷۰ ساله در مقایسه با مردان ۲۵ ساله، روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ کالری کمتر دریافت می‌ کنند که این میزان در زنان ۶۰۰ تا ۸۰۰ کالری است. در هنگام طبابت، پزشک شما نمی ‌داند که آیا به بیمارشان که اشتهای کمی دارد و ممکن است، مشکل سلامتی مانند بیماری قلبی -عروقی و... داشته باشد، توصیه کند که پس از ناهار یک غذای مختصر نیز مصرف کند یا خیر، چون ممکن است گرسنه نشود و شام نخورد. پاسخ این است که هیچ اشکالی ندارد. 

پزشک باید با اطمینان به بیمارش توصیه کند که در میان روز و عصر، میان ‌وعده مصرف کند، چون یک رفتار تغذیه‌ای درست است. البته محققان بر این باورند که مصرف میان ‌وعده‌های بی ‌ارزش و توخالی مانند چیپس، کیک و کلوچه، نباید زیاد توصیه شود، بلکه میان ‌وعده باید از نظر سلامتی با ارزش و مفید باشد.

بسیاری از سالمندان که در مراکز مراقبتی مخصوص مانند هتل آپارتمان سالمندی پارک سلامت روان  نگهداری می‌ شوند، نان و کلوچه کنار ناهار خود را برای میان ‌وعده یا عصرانه نگه می ‌دارند و برخی از آنان به همین علت، حجم زیادی از کالری به بدن‌شان می‌ رسد، در حالی که در بسیاری از موارد هم، همین سالمندان هنگامی که در منزل خود تنها هستند، غذای مختصری درست می ‌کنند و آن را پای تماشای تلویزیون مصرف می ‌کنند که رفتار درست تغذیه‌ای نیست و به همین علت باید به میان‌ وعده‌ها نیز اهمیت داد تا اگر سالمندی یک وعده غذای اصلی را نخورد، کالری دریافتی روزانه‌اش کم نشود.

نوشتن دیدگاه

ارسال
لوگو مؤسسه پارک سلامت روان حاجات
قبل از پلیس راه شیراز مرو
دشت ، بعد از دانشکده داروسازی
09173150351
Info@parksalamat.ir

بخش ها

پیوندها

آخرین اخبار