مرکز شبانه روزی توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی متوسط دختر بالای ۱۴ سال

مرکز شبانه روزی توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی متوسط دختر بالای ۱۴ سال

مرکز شبانه روزی توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی متوسط دختر بالای ۱۴ سال

زندگی گرمی دلهای به هم پیوسته است و در این میان معلولین عزیزمان که طبق آمار بیش از ۱۵ درصد از جامعه ی کشورمان را تشکیل می دهند زندگیشان به این پیوستگی گره خورده است.

بر طبق بند نه اصل سوم قانون اساسی که جمهوری اسلامی ایران بر رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در کلیه زمینه های مادی و معنوی تأکید میکند مرکز شبانه روزی توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی متوسط پارک سلامت روان از سال 1384 فعالیت خود را در راستای عمل به این وظیفه ی،انسانی پیرامون معلولین متوسط دختر بالای 14سال آغاز کرده است. این مجموعه سعی بر این دارد تا آن کرامت انسانی و شادمانی درونی را که حق طبیعی هرانسانیست با بهره گیری از آخرین روش های آموزش ودرمان، به این عزیزان ارزانی دارد و زندگی را به کام ایشان شیرین گرداند.

شرايط اختصاصي پذيرش

معلولان ذهنی کمتر و بیشتر از 14 سال شدید، خیلی شدید ومعلولانی که به تشخیص کمیته پزیرش شرایط پذیرش در مرکز روزانه را ندارند و یا موجب بروز بحران در خانواده شده اند.به نحوی که مراکز کمتر از 14 سال مختلط پسران و دختران و مراکز بیشتر از 14 سال به تفکیک جنسیتی اقدام به پذیرش می نمایند.

پذیرش مددجو در مرکز منوط به داشتن معرفی نامه از بهزیستی شهرستان میباشد

مدارک و آزمایشات لازم :

  • خلاصه پرونده پزشکی و توانبخشی، گزارش مددکاری ،آزمایش کامل خون، آزمایش کامل ادرار و مدفوع از نظر وجود انگل، آزمایش ایدز و هپاتیت - تست توبرکولین وگواهی سلامت.
  • تبصره 1: داشتن ایدز و هپاتیت و مثبت بودن تست های فوق به منزله عدم پذیرش نبوده بلکه جهت تشخیص زود هنگام بیماری و اعمال مراقبت های ویژه می باشد.
  • تبصره :2 پس از پذیرش توانخواهان مراکز موظفند آزمایشات دوره ای سالیانه شامل آزمایش خون ادرار و مدفوع از نظر وجود انگل از توانخواهان به عمل آوردند.
مرکز خانه  كوچك  معلولین ذهني خفيف پسران بالای 14 سال
مرکز شبانه روزی توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی متوسط دختر بالای ۱۴ سال

شرایط ترخيص

  1. کاهش اختلالات رفتاری به نحوی که نگهداري معلول را در خانواده با مشکل مواجه نسازد و یا مخاطرات اجتماعی ایجاد ننماید.
  2. رسیدن به سطحي از توانمندي جهت زندگي در سطح خانواده
  3. فراهم نمودن بستر مناسب در خانواده از طریق ارتباط فعال و مؤثر آنان برای بازگشت و تداوم حضور معلول ذهنی در خانواده
  4. فراهم بودن شرایط تداوم توانبخشی از طریق مراکز روزانه و پیگیری ارائه خدمات توانبخشی در منزل

تبصره 1 : معلولان ذهنی خفیف مجهول الهویه و یا بی سرپرست تا زمان شناسایی سرپرست و فراهم شدن امکان ترخیص به خانواده و یا دیگر خدمات خانه های کوچک در مرکز اقامت خواهند داشت.

تبصره:2 اولویت پذیرش مددجویان در مراکز توانبخشی و مراقبتی معلولان ذهنی با افراد مجهول الهویه و بی سرپرست بویژه افراد دارای حکم قضایی می باشد.

معرفی رشته های مرکز

خدمات این مرکز شبانه روزی:

مجموعه ای از خدمات بهداشتي درماني و پرستاري که به معلولان ذهنی ارائه می شود تا از عوارض ناشی از معلولیت ذهنی بکاهد و از ابتلا آنها به بیماریهای واگیر وغیر واگیر پیشگیری نماید و یا در جهت حفظ سلامت اقدام نماید همچنین در مواقع ضروری نسبت به ارجاع آنان به مرکز بهداشتی و درمانی اهتمام ورزد.

توانبخشی حرفه ای مددجویان کم توان ذهنی بالای14 سال :

هرچند کودکان و نوجوانان معلول ذهنی به حاشیه زندگی اجتماعی رانده شده اند ولی آنان نیز به دنبال آرزوهای گم شده خود هستند و امیدوارند حصار تنهایی شان فرو ریزد و زندگی شرافت مندانه براشان میسر گردد.

 این مهم تنها از طریق آموزش توانبخشی و حرفه آموزی این توانخواهان معصوم امکان پذیر می باشد. همچنین تاثیر این خدمات در آرامش خانواده وجامعه بسیار محصوص میباشد.

توانبخشی حرفه ای مددجویان کم توان ذهنی بالای14 سال :

اهداف بخش توانبخشی حرفه ای عبارتنداز:

کشف و رشد توانمندیهای مددجویان کم توان ذهنی ،جبران ناتواناییها و نقایص شناختی حرکتی اجتماعی مددجویان کم توان ذهنی از طریق فعالیتهای حرفه ای، آماده سازی مددجویان برای کسب استقلال نسبی در حرفه و فعالیتهای اجتماعی مربوط به آن ،فراهم آوری امکان ادغام مددجویان مبتلا به ناتوانایی های هوشی در جامعه از طریق فعالیتهای حرفه ای، فعال کردن خانوادههای این افراد در امر آموزش و توانبخشی فرزندان به روشهای گوناگون از جمله همکاری در ،آموزش تعیین اهداف، تصمیم گیری های مختلف و...

به طور کلی روند کار آموزش به این صورت است که مددجو به صورت شفاهی با کار روبرو میشود و راهنمايي هايي به منظور ایجاد کار صورت میگیرد و در این صورت حداقل واکنش صحيح وي بلافاصله تشویق می شود اگر واکنش مددجو صحیح نباشد راهنمايي مربي تکرار میشود و الگویی صحیح از پاسخ به وي ارائه میشود اگر مددجو بازهم پاسخ صحیح ندهد ضمن تکرار دستور با گرفتن دست وی شيوی صحیح انجام کار به طور عملي و با كمك خودشان مي شود.

ثبت هريك از اين مراحل بروي فرمهاي مخصوص ثبت رفتار به منظور نشان دادن سرعت مددجو در طي يك گام و تعداد جلسات مورد نياز براي يادگيري يك فعاليت انجام مي گیرد . لازم به ذکر است که طي تمامي گامها براي هريك از مددجویان ضروری نیست و آنان براساس توان خود میتوانند از تعدادی از مراحل جهش کنند. همچنین با اندازه گيري زمان انجام فعاليتهاي مختلف موجود در يك حرفه، مقايسه سرعت انجام فعالیت توسط مددجو با زمان مطلوب صورت می گیرد و تلاش مي شود این فاصله به حداقل برسد. پس از طی مراحل فوق تعداد جلساتي که براي طي هريك از گامها لازم است تا فرد قادر به کسب آن مهارت شود تعيين مي شود و آموزشهاي عملي با استفاده از رويکردهاي علمي آغاز میشود. لازم به ذکر است مدت این دوره 6 تا یک ساله است که شامل آموزشهاي مقدماتي و آموزش حرفه می شود این آموزشها با توجه به نيازهاي آموزشي هر حرفه برنامه ريزي شده است که تنوع کاري فراواني را نيز در بر دارد.

خدمات توانبخشی مرکز توسط درمانگران متخصص هر رشته براي توانخواهان برنامه ريزي و اجرا میشودکه شامل موارد ذیل است :

  • کاردرماني
  • گفتاردرمانی
  • موسيقي درماني
  • رفتار درماني
  • آموزش مهارتهاي خودياري و مهارتهاي روزمره زندگي
  • آموزش رفتار و برخوردهاي مناسب اجتماعي
برنامه روزمره مددجویان بخش فاطمه الزهرا(س):

برنامه روزمره مددجویان بخش فاطمه الزهرا(س):

 آماده شدن هنگام صبح ؛انجام وظایفی مانند حاضر شدن برای صبحانه ، مرتب کردن تخت ،پوشیدن لباس فرم ،شانه زدن موها، مسواک زدن، ورزش و نرمش صبحگاهی.

 بعد از صرف صبحانه؛ رفتن به کلاس آموزشی  از ساعت 9 صبح تا 12 ظهربر اساس سطح هوشی و آموزش پذیر بودن مددجو شامل آموختن مطالب ریاضی فارسی دیکته و... ،موسیقی درمانی ،آموزش مهارتهای ظریف و درشت، آموزش سوزن دوزی ،آموزش مهارتهای پایه ،گروه درمانی ، آموزش مسئولیت پذیری، همدلی ،ارتباط موثر ،حل مسئله و مهارت تفکر خلاق  طبق برنامه ریزی مشخص هفتگی آموزش داده میشود.

فعالیتهای فوق برنامه

  • ورزش : در اختیار قرار دادن فضاي ورزشي مناسب به مددجویان و آموزش فعاليتهاي ورزشي مطابق با توانمنديهاي آنها توسط مربیان متخصص در زمینه ورزش معلولین ذهنی با هدف ارتقاي سطح توانمنديهاي جسماني حركتي و ذهني توانخواهان و ایجاد انگیزه و نشاط براي آنها و خانواده شان.
  • آموزش کارهاي هنري : از جمله درست کردن کارت پستال از نقاشي هاي توانخواهان، جعبه و ساکهاي تزئيني آموزش گلدوزی ،کوک زدن، دوخت پارچه وكيف ،پولک دوزي و ساخت زیورآلات.
  • برگزاري اردوهاي يك روزه با هدف تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولین ذهني و افزایش حس
  •            مسئولیت پذیری توانخواهان و يادگيري آداب اجتماعي .
  • برگزاري نمايشگاههاي دوره اي از توليدات و دستاوردهاي مددجویان با هدف ایجاد حس نفس و فراهم نمودن زمینههایی جهت ایجاد شغل اعتماد به براي آنها.

چرا ما؟

چرا باید به ما مراجعه کنید؟

 شرایطی فراهم شده که معلول ین ذهنی خفی ف که نیازمند حمایت و اموزش های مختلف در بعد های فردی و اجتماعی می باشد در شرایط ی که کامال متفاوت تر از شرایط محیط آسایشگاه است، مهارت های الزم را به طور کامل آموزش می بینند .

وجه تمایز ما

زیرا این مجموعه فعالیت خود را با یک نگاه مدیریتی جدید ،به روز و علمی در زمینه های درمانی و آموزشی پیش میبرد برای نیل به هدف توانمندسازی وارتقاء کیفیت سلامت زندگی گروه هدف

بزرگترین مزیت ما

رویکرد علمی و درمان سیستمی برای ارائه خدمات تخصصی.ارائه پکیج کامل از خدمات توانبخشی+مراقبتی شبانه روزی به صورت حرفه ای

چه مشکلی را حل میکنیم

مراقبت شبانه روزی(مددجویان بی سرپرست.بد سرپرست وخانواده هایی که توانایی نگهداری از این گروه را ندارند)

توانبخشی(آموزشی،حرفه ای واجتماعی)

همکاران این بخش

محیطی برای توانمندسازی افراد داراي ناتواني هوشي رشدي

مرضیه دشتکی پور
کارشناسی: روانشناسی عمومی کارشناسی ارشد: روانشناسی عمومی
مرضیه دشتکی پورمسئول فنی
حانیه شکوه
لیسانس روان شناسی عمومی ارشد روانشناسی بالینی
حانیه شکوهمسئول فنی

فعالیتهای فوق برنامه

هرچند کودکان و نوجوانان معلول ذهنی به حاشیه زندگی اجتماعی رانده شده اند ولی آنان نیز به دنبال آرزوهای گم شده خود هستند و امیدوارند حصار تنهایی شان فرو ریزد و زندگی شرافت مندانه براشان میسر گردد.

مرکز شبانه روزی توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی متوسط دختر بالای ۱۴ سال

لوگو مؤسسه پارک سلامت روان حاجات
قبل از پلیس راه شیراز مرو
دشت ، بعد از دانشکده داروسازی
09173150351
Info@parksalamat.ir

بخش ها

پیوندها

آخرین اخبار