دشت ، بعد از دانشکده داروسازی
دشت ، بعد از دانشکده داروسازی
ریسک ابتلا به بیماریهای روانی در هر بازه زمانی از عمر انسان وجود دارد. افراد سالمند ممکن است عوامل استرس زای بیشتری را نسب به باقی مردم تجربه کنند.
ریسک ابتلا به بیماریهای روانی در هر بازه زمانی از عمر انسان وجود دارد. افراد سالمند ممکن است عوامل استرس زای بیشتری را نسب به باقی مردم تجربه کنند.
برای مثال، کاهش توانایی حرکت ، دردهای مزمن ، ناتوانی یا دیگر بیماری ها به همراه مشکلات دیگری مانند مرگ نزدیکان و کاهش درآمد به دلیل بازنشستگی همگی از عوامل فشار روانی سالمندان هستند. بهداشت روانی در دوران سالمندی از اهمیت زیادی برخوردار است چون سلامت روانی سالمندان تأثیر زیادی در سلامتی جسمی آنها دارد و سلامت جسمی آنها نیز بر سلامت روانی شان تأثیر میگذارد. برای مثال، سالمندان مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی در مقایسه با سالمندانی که در سلامت به سر میبرند، بیشتر به بیماری افسردگی مبتلا میشوند. به علاوه، اگر افسردگی در سالمندان درمان نشود، میتواند موجب بروز بیماریهای دیگر شود.یک فرد سالمند نیازد دارند که احساس امنیت داشته باشد و به افرادی که به زندگی او معنی میبخشند، نزدیک باشند. اهمیت دادن به احساسات سالمندان از ابتلای آنها به افسردگی جلوگیری میکند. نشانههای اینکه به احساسات سالمندان به اندازه کافی ارزش گذاشته نشده است عبارت اند از اختلال در خوابیدن، اشتهای نامیزان و ناتوانی در تمرکز کردن.
رشته کاردانی روانشناسی سالمندی به مسائل بهداشتی، سلامت و بیماری سالمندان و نیز روشهای مداخله بهداشتی مبتنی بر تجارب علمی برای این قشر از جامعه می پردازد. فارغ التحصیلان این رشته قادر به ارزیابی نیازها ، اولویت بندی مشکلات و برنامه ریزی و اجرای مراقبتهای سلامت سالمندان خواهند بود.
این رشته به مسائل بهداشتی، سلامت و بیماری سالمندان و نیز روشهای مداخله بهداشتی برای این قشر از جامعه دارد. هدف از این رشته افزایش مهارتهای تفکر خلاق و حل مسئله برای کمک به کاهش مشکلات سالمندان اعم از حقوقی و اجتماعی و کارکردی … است.
سالمندی پدیدهای اجتناب ناپذیر است و هیچ مرجعی قادر به متوقف کردن این پدیده نیست و تنها راهکار، برخورد منطقی و عاقلانه نسبت به این موضوع است. مراقبت های بهداشتی، مراقبتهای اجتماعی، افزایش کیفیت زندگی، افزایش بهبود عملکرد فیزیکی سالمندان نه تنها از درصد مرگ و میر سالمندان بر اثر بیماریهای حاد و مزمن می کاهد بلکه افزایش طول عمر را با برخورداری از رفاه بیشتر همراه می سازد. و بیتوجهی به ابعاد مختلف این قشر و نیازهای آنان میتواند مانعی جدی در برابر توسعه قلمداد شود، به این صورت که اگر نیازهای روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این قشر نادیده گرفته شود و قابلیتهای لازم را برای زندگی نداشته باشند، چگونه میتوان انتظار توسعه بیشتر را داشت در حالی که مهمترین عامل توسعه، نیروی انسانی است.
با جمع بندی این مطالب می توان گفت هدف از این رشته افزایش عملکرد فیزیکی سالمند می باشد بطوری که فرد مستقل بوده و با ارزیابی خود نسبت به گذشته احساس پوچی و بی کارآمدی نکند.
دانش اموختگان رشته روانشناسی سالمندی در مقطع کاردانی دارای نقش های آموزشی ، پژوهشی و مراقبتی مرتبط با سالمند می باشد .
– ارائه آموزشهای ضروری به فرد سالمند و خانواده و جامعه
– آموزش ارتباط تیمی بین فرد سالمند ، خانواده و جامعه
– سنجش علمی نیازهای سلامت سالمندان تحت پوشش
– تدوین طرحهای پژوهشی مزتب با سالمندان
– همکاری و مشارکت در فعالیت های پژوهشی مرتبط با سالمندان
دانشجویان فارغ التحصیل رشته روانشناسی سالمندی می توانند به عنوان پژوهشگر،کارشناس بهداشت خانواده،کارشناس سلامت سالمندی در مراکز بهداشت به کار گرفته شوندو چون اکثر سالمندان زیر پوشش سازمان بهزیستی می باشند ، فارغ التحصیلان این رشته می توانند در این سازمان به عنوان مددکار مشغول بکار شوند.
کارشناس پرستاری – مامایی -آموزش بهداشت- بهداشت عمومی – مدیریت توانبخشی – مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی – روانشناسی بالینی – عتوم تغذیه – مددکاری اجتماعی -شنوایی سنجی – بینایی سنجی – فیزیوتراپی – گفتاردرمانی و کاردرمانی
نوشتن دیدگاه